Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждава шофьорите да тръгват на път с автомобили,

...
Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждава шофьорите да тръгват на път с автомобили,
Коментари Харесай

АПИ с предупреждение към шофьорите

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предизвестява шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Превозните средства, които не са готови за зимни условия, затрудняват пътуването на всички останали водачи и работата на профилираната техника, показват още пътната организация.  

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за утре, 15 декември, предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области в страната, и от първа степен - жълт код, в останалите 14 области за превалявания. 

Какво ни е належащо, с цел да подготвим колите си за зимата

В планинските региони и в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува нова снежна завивка. Ще има условия за виелици и навявания, осведомят синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.  
 istock istock
От АПИ осведомят, че областните пътни ръководства и пътноподдържащите фирми следят прогнозите на синоптиците по региони. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, за да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

При нужда е възможно да се затварят обособени пътни участъци за обработка на трасетата с инертни материали, предизвестяват от АПИ. Заради мощен вятър, снегонавяванията или слаба видимост е възможно трафикът да се лимитира временно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е належащо, допустимо е краткотрайно да се ограничи в избрани сектори и придвижването на тежкотоварните камиони, с цел да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.

От АПИ припомнят, че е необходимо шофьорите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. 

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаЩе глобяват водачи и по камерите на толсистемата водачи сняг път АПИ превалявания .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР